Julmingel på Medeltidsmuseet

Onsdagen den 15 december 2021, kl. 17.00–20.00
Medeltidsmuseet, Strömparterren 3, Norrbro, Stockholm
Anmälan: jackie.taffinder@gmail.com senast 8 december 2021.

I december kan Svenska fornminnesföreningens medlemmar äntligen träffas för traditionellt julmingel. Det bjuds på både föreläsningar av prismottagare, glögg och julig mat på Medeltidsmuseet. Vi i styrelsen hoppas få se er alla där. Läs mer om programmet nedan!

Varmt välkomna önskar Styrelsen

Program:

17.00

Elisabeth Arwill Nordbladh, professor emeritus vid Göteborgs universitet, Svenska Fornminnesföreningens Hildebrandpristagare år 2020 föreläser:

Elisabeth Arwill Nordbladh, Göteborgs universitet

Om ”Den Frisiska Sappho” och ett par av hennes medsystrar på den tidiga fornforskningens arena.

Utifrån ett par europeiska och ett svenskt exempel diskuteras frågan hur kvinnor under ”antikvarianismens” era kunde vara delaktiga i arbetet med att söka kunskap om äldre tider.

Här kan du läsa om motiveringen till priset.

17.30 Paus med glögg

18.00

Mikael Agaton, filmare och producent, Svenska Fornminnesföreningens Mandelgrenpristagare år 2020 föreläser:

Hur det gick till när jag redigerade serien Stenristarna från 2007 och plötsligt upptäckte att den svenska bronsåldern är en bluff, och om hur jag våren 2021 upptäckte att bluffen är helt annorlunda än jag trodde.

Här kan du läsa om motiveringen till priset.

18.30 Julltallrik serveras

Mikael Agaton, filmare och producent

Uppge om vegetariskt/veganskt alternativ önskas.
Pris: 200:-/person.  Sätts in på PG 53 921-3 eller swishas till 123 600 96 17.  Markera betalning med Jul{namn}. Vin kommer att finnas till självkostnadspris.